16 Mar 2017

Depeche Mode Baar

Vahest on nii, et sa ei tea kuhu jalad sind kannavad. Eriti tihti juhtub seda siis, kui jalad enam üldse ei kanna ja pea ei mõtle. Siis sa lihtsalt satud kohtadesse. Nii juhtus ka seekord. Aju oli ennast juba ammu välja lülitanud ja jalad tegid mida ise tahtsid. Kuid koduteele jäi veel lugematu hulk asutusi, mille vaateaknad ahvatlesid tarbima tervisele kahjulikke vedelikke. Et nendest emotsioonitult, nagu Spock, mööda kõndida otsustasime enda silmanägemist õige natukene ähmastada. Ja nagu tellitult sattus meie teele Depech Mode Baar (DM).

Mõnest trepiastmest ning paarist käänakust alla ja meie ees avanes suur ruum, kus oli hämar tumesinine valgus. Ruumi teises otsas, tagaseinal, mängis telekas, kus programmiks oli valitud otseloomulikult mingi DM'i kontsertsalvestus. Ruum ise oli täis pikitud madalaid ümmargusi laudasid, mille lauaplaati oli sisse pressitud erinevad ajaleheartiklid. Arvake ära kellest? Õige vastus! Üldse olid kõik mõeldavad ja mõeldamatud kohad DM'i memorobiiliat täis. Ja kõlaritest tuli otseloomulikult DM'i muusikat. Toosama programm mis telekas käis. Et kontsertfiilingut ehedamaks muuta olid ka laes asuvad värvituled tööle pandud. Tekkis tunne nagu oleks sattunud kuskile 80'nendate diskole. Ainult kaalikad olid puudu.

Õnneks serveeriti vaadist anesteetikumi. Täpsemalt oli neil 2 kraani, üks siidri ja teine juba vana tuttava Saku Originaali jaoks. Teadagi kumma me valisime. Ütlen kohe ära, et õlu oli siin sitt. Läppunud, vana ja hapu. Ei läinud kohe mitte üldsegi alla, aga ülesse ka ei tulnud. Kui võimalik siis väldi. Baarmanil ei olnud ka mitte kõige entusiastlikum nägu peas. Ei tea, kas oli lihtsalt väsitav päev või tülpimus samadest lugudest.

Kliente oli, aga ma ei mäleta neid eriti. Või noh ma mäeletan, et mingi moment sadas sisse kamp kante. Inglased vist. Kes olid valjud, kuid oma käitumiselt pigem siiski viisakad. Istusid meie kõrvallauda, aga suuremat vennastumist ei toimunud. Osaliselt nägime meie välja nagu tühjaks pigistatud sidrunid, teisalt mida sa ikka Kappa dressis olevate tegelastega räägid?

Mis puutub peldikusse siis see koht oli siin puhas luksus. Mina suutsin leida koguni kaks erinevas kohas asuvat lõõgastusruumi. Nagu ma alles hiljem teada sain oli üks neist naistele mõeldud. Aga mis sellest? Normaalsed peldikud oli nad mõlemad nii enne mind kui ka peale mind. Rohkem ma sellel teemal ei tahaks peatud. Minge uurige ise.

Ütleme nii, et õhtu oli olnud edukas ja võimalike teele sattuvaid ahvatlusi silmas pidades oli nägemine kenasti hämaraks tarbitud. Viimane klaas kustutab tuled...

Õlu: Saku Originaal oli vist 3.- midagi
Peldik: Normaalne
Vaatamisväärsused: DM'i fännid leiavad siit kindlasti midagi
Kas tasub külastada: Ei
Transport: Asub vanalinnas

No comments: